VERKSAMHETSOMRÅDEN

MCR har flera olika verksamhetsområden men hjärtat i verksamheten är huvudkontoret, containerdepån och verkstaden som ligger 150 meter utanför huvudporten till Nordens största containerterminal, APM Terminals Gothenburg. I fastigheten som ligger mellan Indiska Oceanen och Skagerack har vi en 3000 kvm stor byggnad som rymmer allt från kontor till varmlager, fullutrustad verkstad, containerutställning och tvätthall. Här bygger vi om containers enligt våra kunders önskemål, tillverkar och reparerar lasthanteringsutrustning (bockar och kassetter). Inom fastigheten har vi även en containerdepå med en 44 000 kvm stor uppställningsplats för redericontainers som heter Oceanterminalen (OCT).

I vår containerdepå erbjuder vi containerservice i form av inspektion, reparation, kylarbeten och tvätt av containers. Vi erbjuder även jour för lastade kylcontainers.

Reparation av containers finns även i en lite mindre skala inne på APM Terminals där vi erbjuder enklare reparationer och kylarbeten till rederier som är verksamma i hamnen.

Vi har även en RoRo-avdelning inom fastigheten. Här erbjuder vi totalservice av lasthanteringsutrustning (kassetter och bockar), underhåll, inspektion, reparation och transport till och från Gothenburg RoRo Terminals (GRT). Här har vi också en 24/7 jourverksamhet som kan hjälpa till då det blir problem. Vi erbjuder även enklare service inne på GRT och ombord på båtarna såsom underhåll, målning av linjer på däck, saltning och sopning.

MCR driver också sedan 2017 Conspect (eget aktiebolag). Här utför vi containerinspektioner för APMTs räkning. Vi gör också snabbreparationer av containers för rederier. Conspect håller till på Nordatlanten 5 (Gamla ID-Kontrollen) bara ca 200 meter från Oceanterminalen. Här har vi också en mindre containerdepå främst för containerhandlare.

Nedan kan ni läsa mer om våra olika verksamhetsområden och även hitta kontaktuppgifter till de olika avdelningarna.

MCR Oceanterminalen Containerdepå – OCT

Oceanterminalen containerdepå har ett utomordentligt läge endast 150 meter utanför huvudporten till APM Terminals Gothenburg. Vi erbjuder en fullservicedepå i from av inspektion, reparation, lagring, tvätt samt kylarbeten på containers. Tillsammans med APMT erbjuder vi även transport av containers mellan terminalerna för att underlätta för våra gemensamma rederikunder. Vi erbjuder även VGM (Verified Gross Mass) av lastade containers samt en mindre yta för uppställning av lastade containers.

Kundansvarig: Torbjörn Andersson
torbjorn.andersson@mcr.se – 0704-54 90 21
MCR Verkstad – Modifiering och ombyggnad av Container

I vår huvudbyggnad på Skagerack 7 på Hisingen i Göteborg ca 150 meter ifrån huvudporten till APM Terminals ligger vår ca 3000 kvm fullutrustade plåt & svetsverkstad. Verkstaden är bl.a. utrustad med en maskinpark för allt inom plåt & stål samt en klipp & bockmaskin m.m. Här arbetar vi med container ombyggnad för olika ändamål samt tillverkar ramper, tankar m.m. Mer information om våra containerombyggnader och ramper hittar ni under fliken ”Container – ombyggnad.

Ansvarig: Håkan Karlsson
0704-54 90 15 -hakan.karlsson@mcr.se
MCR Containerförsäljning och uthyrning

På MCR erbjuder vi ett brett sortiment av containers både till försäljning och uthyrning. Vi kan fixa allt från 4’fots till 45’fots containers och även specialcontainers som är extra höga eller breda. Då vi har en väl upparbetad relation med flera av de kinesiska tillverkarna så kan vi erbjuda väldigt konkurrenskraftiga priser på nya containers utan mellanhänder. Vi har också samarbeten i östeuropa där vi kan tillverka konferenscontainers, eventcontainers, glascontainers och kontorslokaler. Dessa byggs med en tunnare och svagare konstruktion jämfört med redericontainers men kan vara ett alternativ om ekonomin är viktig. Vi erbjuder båda nya och begagnade containers, köp, hyr eller hyrköp.

Ansvarig: Jacob Johansson
0707977702 – info@mcr.se
MCR RoRo

Här erbjuder vi mobila och stationära reparationer för våra RoRo-kunder. Den största är DFDS Seaways som vi under lång tid haft ett mycket bra samarbete med. I Göteborg RoRo Terminal (GRT) erbjuder vi även sopning, målning, saltning och tvätt av fartyg och andra stora ytor som behöver hållas rena. Vi har också försäljning och uthyrning av bockar (SAT / LOT-trestle) samt mafivagnar i 20, 40 eller 60 fot.

Ansvarig: Tero Nackfors
tero.nackfors@mcr.se – 0704-54 90 14
MCR Kylavdelning

Vår certifierade kylavdelning är en del av vår totalservice som vi erbjuder för våra rederikunder. Kylavdelningen är specialister på mobila kylaggregat efter över 20 år i containerbranschen. Varje år hanterar vi tusentals kylcontainrar (reefers), detta gör oss till den ledande aktören i Västsverige. Vi utför PTI, monterar genset och reparerar kylcontainers i hela Västra Götaland med 24 timmars jour, 365 dagar om året. Vi håller även uppskattade kurser för myndigheter och andra intressenter inom området.

Ansvarig: Husam Aldabbagh
kyl@mcr.se – 0704-54 90 16
MCR Containerservice – APM Terminals

Nordens största containerhamn ligger i Göteborg, APM Terminals Gothenburg. Här erbjuder vi containerservice sedan än lång tid tillbaka i samarbete med hamnen. Vi erbjuder inspektion, reparation, tvätt och kylarbeten av containers. Inne på terminalen har vi en begränsad yta i direkt anslutning till loss och lastning dit de skadade containrarna lyfts efter en enklare inspektion av hamnen. Väl där gör vi en grundligare inspektion samt åtgärdar de skador som behövs och skickar sedan ut container i trafik så fort som möjligt. Syftet med att erbjuda container service inne i Göteborgs Hamn är att reparera små skador, tvättar och kylarbeten så att containern snabbt kan gå i trafik igen. Har containern en större skada så ser vi istället till att den lyfts ut ur hamnen och transporterad ca 150 meter till Oceanterminalen där vi har en egen containerdepå med större reparations resurser.

Ansvarig: Tommy Marjamäki
apmt@mcr.se – 0704-546060
Conspect

På Nordatlanten 5 (Gamla ID-kontrollen) driver vi sedan 2017 containerinspektion av inkommande tomma containers för APM Terminals. Här gör vi snabbreparationer för de allra flesta rederier som trafikerar Göteborg och därigenom sparar rederierna reparationslyft i hamnen samt att containern blir tillgänglig för lastning. Vi har även en mindre depå på Conspect där vi kan segregera containers för rederiernas räkning

Ansvarig: Michael Carlström
conspect@conspectgot.se – 0706-301663
Corten Studios

Under hösten 2020 påbörjade vi ett nytt projekt på MCR. Vi startade Corten Studios, där vi tillverkar krukor och trädgård interiör i cortenstål. Cortenstål är ett väldigt hållbart material som ger en fin rostbrun yta. Vi kan göra nästintill allt utifrån era önskemål då vår verkstad har en stor maskinpark med mycket förutsättningar. Kontakta oss vid intresse eller kika in på vår hemsida för att se våra produkter. http://cortenstudios.se/

Ansvarig: Wilma Karlsson
wilma.karlsson@mcr.se – 0704-549047

kontakta oss

    Våra tjänster

    Vi erbjuder containers i hela Sverige. Köp er container från oss på MCR till riktigt bra pris, se våra modeller här.

    Intresserad av hyrning av container? Kolla in vårt sortiment för att hyra er container samt alla våra container tillval.